друкувати


Обігрівайте своє житло безпечно!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-10-10 11:00:52

Різке зниження температури на Прикарпатті змусило людей подбати про обігрів своїх помешкань. Справжніми щасливчиками почуваються власники індивідуального опалення. Ті ж, що залежні від централізованого, поки що змушені або сидіти у холодних оселях, або ж шукати альтернативні джерела тепла. Ними найчастіше стають електрообігрівальні прилади.

Сьогодні у магазинах асортимент обігрівачів достатньо широкий – від масляних радіаторів до електроконвекторів. Серед населення найбільшою популярністю, кажуть продавці, традиційно користуються перші. Вони ж найкращі і з точки зору пожежної безпеки.

Прикро констатувати, однак якраз у перші холодні дні різко зростає кількість пожеж у житловому секторі, спричинених неправильним вибором чи експлуатацією електрообігрівальних приладів. Тоді калорифер чи конвектор із джерела тепла перетворюються на небезпеку, котра загрожує не лише майну, а й життю легковажних господарів.

Фахівці Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області запевняють: до вибору електрообігрівального приладу слід поставитися дуже серйозно. Перевагу треба надати обігрівачам заводського виробництва, котрі реалізуються у спеціалізованих магазинах. На придбанні калорифера економити не варто, адже ви, фактично, економите на власній безпеці.

На жаль, навіть правильний вибір обігрівача не гарантує вам цілковиту безпеку. Усе залежатиме ще й від того, чи вмієте ви користуватися ним. Потрібно детально ознайомитися з інструкцією, заздалегідь подбати про справність електромережі у помешканні. Варто запам’ятати і про неприпустимість сушіння білизни на калориферах, і про правильне місце їх розташування, і про те, що не можна залишати такі прилади без нагляду.

Вдалий вибір електрообігрівача та його правильна експлуатація зроблять вашу оселю у ці холодні дні по-справжньому теплою і затишною без будь-яких загроз життю та здоров’ю.

Джерело: Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області