друкувати


На Коломийщині урочисто відкрито історичну композицію та музей-криївку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-10-08 01:00:16

7 жовтня 2012 року в селі Спас Долішній відбулися урочистості з нагоди відкриття історичної композиції та музею-криївки з нагоди 70-ї річниці створення УПА.

Зі святом усіх присутніх привітав голова Коломийської райдержадміністрації Михайло Негрич та голова Коломийської районної ради Богдан Болюк.

Голова Коломийської райдержадміністрації відзначив, що музей-криївка ОУН-УПА та експонати зібрані в ньому - це частина історії великої боротьби УПА за волю і незалежність України. За його словами ті, хто жив і боровся за Українську державу заслуговують на щиру вдячність, пошану сучасників і прийдешніх поколінь. Михайло Негрич вручив подарунок та грамоту голови райдержадміністрації засновнику історичної композиції та музею-криївки Василю Михайловичу Савчуку.

Своїми виступами вітали гостей свята учасник бойових дій в Афганістані, засновник історичної композиції та музею-криївки Василь Михайлович Савчук та очевидці історичних подій, розповідаючи про загиблих воїнів УПА.

В концертній програмі взяли участь народний аматорський чоловічий вокальний ансамбль «Відлуння» НД с.Спас Долішній, вокальний ансамбль хлопців Спаського навчально-виховного комплексу ім.І.Франка, хор Коломийської станиці братства ОУН-УПА, жіночий гурт «Березунки» с.Березів Косівського району.

Джерело: www.if.gov.ua