друкувати


Івано-Франківський театр має, чим потішити глядача у новому сезоні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-10-05 09:15:51

Акторам і режисерам Івано-Франківського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Івана Франка є чим потішити прикарпатського глядача в новому, 74-му театральному сезоні. В цьому переконував днями директор театру Ростислав Держипільський.

З його слів, крім широко розрекламованої вже вистави «…Майже ніколи не навпаки…» за твором Марії Матіос, яким івано-франківські служителі Мельпомени мають намір відкрити 7 жовтня сезон наразі паралельно ведеться робота над ще однією виставою - комедія «Опера Мафіозо» за п’єсою болгарського драматурга Станілова. Зі слів директора, нова вистава обіцяє бути цікавою і захоплюючою, по-перше, оскільки в ній задіяно майже весь творчий склад театру: і молодь, і старші актори, і музиканти, і балет, а по-друге, тому що це комедія про театр. А тільки такі впевнені в собі люди, як актори, можуть собі дозволити жартувати на собою. Режисером вистави є Сергій Кузик, попередні роботи якого: «Занадто одружений таксист», «Дуже проста історія», «Ігри імператорів» неабияк припали до душі івано-франківському глядачеві. Прем’єру вистави планують на початок листопада.

Свою дебютну режисерську роботу має намір виставити на суд глядача такою молодий актор Орест Пастух. Щоправда, автори поки що тримають в секреті, що то буде за вистава. Відомо лише одне: прем’єру планують орієнтовно на грудень. Тоді ж франківці потішать і найменших своїх глядачів новою дитячою казочкою.

Автор: Сергій БІЛИЙ