друкувати


70 юнаків з Коломийщини поповнили армійські лави

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-10-04 04:00:44

Сьогодні чергові команди призовників відправили у частини Збройних Сил України в рамках призовної кампанії «осінь-2012». 70 юнаків з Коломийщинивже завтра поповнять армійські лави. З цієї нагоди у стінах Палацу культури Народний дім відбулися урочисті проводи коломийців до армії.

Військовий комісар Олег Пархоменковідзначив стабільну тенденцію збільшення кількості бажаючих пройти армійський вишкіл. Цьому, на думку військового комісара, сприяє,зокрема, прагненняхлопцівпісляарміїотримати роботу у державнихустановах, де наявністьдосвідувійськовоїслужби одна з обов’язковихвимог до кандидата на посаду.

Зазначимо, що протягом жовтня-листопада в Україні на призовну службу буде відправлено близько 19 тисяч молодих осіб. Проте у порівнянні з весняною призовною кампанією, кількість призовників значно зменшилася.

Були присутні на урочистостях представники Коломийської районної і міської влади. Заступник голови райдержадміністрації Роман Панчук наголосив, що «ті юнаки, яким випала честь бути захисниками України, гідні носити звання справжнього чоловіка». З вітальним словом виступив і заступник міського голови Ігор Граділь. Він під час зустрічі пригадав свої роки служіння в армії. «Коли я служив в Тбілісі, то мав друзів по цілому колишньому Радянському Союзу. Ми тоді всі різнилися національностями, - зазначив Ігор Граділь. – Проте тепер ви всі стали одним цілим, бо вас об’єднує Україна. В армійських лавах ви пройдете екзамен на мужність та витривалість. Бажаю вам його скласти на «відмінно».

Нагадаємо, призовні комісії розпочали працювати з 1 жовтня по 30 листопада. А формування команд на збірних пунктах та їхвідправку до військовихчастинзаплановано на період з 5 жовтня по 23 листопада у два етапи. Тобто кількість захисників з Коломийщинидо кінця осінньої кампанія ще зростатиме.

Автор: Вікторія МАРТИНЮК
Джерело: Коломийські Вісти