друкувати


Традиційно кожної осені в усіх школах відбувається Свято осені

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-10-03 03:15:23

Традиційно кожної осені в усіх школах відбувається Свято осені. Діти всіх класів представляють композиції з овочів, фруктів, квітів та з усього, чим багата природа. Переможці шкільного конкурсу представили свої витвори у Коломиї, перед МПК «Народний дім».

Участь у районному конкурсі взяли всі школи Коломийщини. Ґазди гарбузові, українське подвір’я, географічна карта України, кактуси, персонажі мультфільмів, кораблі – все це зобразили діти у своїх роботах. Їхня уява сягає так далеко, що доводилося вдивлятися яким чином вдалося виготовити ту чи іншу композицію.

«Тропіки у Карпатах» – назва оригінальної композиції Турківської ЗОШ І-ІІІ ступенів. «Директор школи Світлана Вихристюк виростила з двох зернин у себе на городі рідкісний сорт огірків. Вони солодкі, наче диня, а смакують, як звичайний огірок», – розповіла Світлана Олексюк, вчитель трудового навчання. – Ідею зробити з голкастих огірків композицію кактусів прийшла сама собою. Тепер усі говорять про глобальне потепління, тому можливо через 100 років у наших Карпатах будуть рости кактуси».

Яна Гушеляк навчається у 9 класі Нижньовербізької школи І-ІІІ ступенів. Вона представляла квіткову композицію, на якій квітами було викладено територію України, причому кожна область відмічена іншим кольором і сортом квітів. Школярка сказала, що тему підказала класна керівничка, яка викладає географію. Над втіленням задуму працював весь клас, а тому коли їхню роботу визнали кращою, то раділи гуртом.

Журі ходило від столу до столу, обираючи найкращих. Оригінальність, естетика, творчий задум, відповідність темі – критерії, за якими обиратимуть найяскравішу осінню композицію Коломийського району. «Всі композиції, без сумніву, заслуговують на увагу, адже діти старалися і в ці роботи втілювали свої мрії. Ми відзначимо ті, які поєднають у собі всі вимоги до композиції».

У четвер, 4 жовтня, переможці конкурсу представлять Коломийщину на обласному рівні в Івано-Франківську.

Автор: Оксана РИЖУК
Джерело: Коломийські Вісти