друкувати


Відбудеться презентація книги "Пласт – український скаутинг"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-10-03 11:00:35

В середу, 3 жовтня видавництво «Лілея НВ» спільно з станицею Івано-Франківськ Пласту – Національної скаутської організації України проведе презентацію нової книги «Пласт – український скаутинг».

Автором книги є пластун, науковець, голова обласної ради Олесандр Сич.

У виданні відображено історію становлення українського скаутинґу, що найповніше зреалізував себе у формі Пласту – Національної скаутської організації України. В ньому читач має змогу ознайомитися з витоками та розвитком світового скаутського руху, заснуванням скаутських організацій у Наддніпрянщині і Галичині, а також історією розвитку української скаутської організації Пласт в інших частинах України – на Волині і Поліссі, Буковині та Закарпатті, отримати інформацію про те, як пластова традиція зберігалася на еміґрації у міжвоєнний та післявоєнний періоди історії, із процесом відродження, становлення і сучасного розвитку Пласту в Українській державі.

Книжка розрахована на пластунів, представників інших скаутських організацій, студентів і викладачів вищих навчальних закладів України, широке коло читачів.

Також на презентацію книги з доповіддю приїде співголова Пласту в Україні Юрій Юзич (м.Київ)

Презентація пройде в актовому залі Католицької школи Святого Василія (приміщення монастиря сестер Василіянок, вул.Василіянок, 17). Приміщення для проведення презентації вибране не випадково, адже саме в ньому в 20-х роках минулого століття активно діяв дівочий Пласт у Станиславові.

Початок презентації о 17:00.

Джерело: Прес-служба станиці Івано-Франківськ, Пласту НСОУ