друкувати


У Коломиї відродили традицію балів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-10-02 12:00:48

До 1939-го року у Коломиї щомісяця відбувалися пишні та помпезні вечірки. Після приходу радянської влади бали віднесли до категорії буржуазно-націоналістичних заходів і заборонили їх. Вальс, падеспань, мазурка. Більш ніж через 70 років ці танці отримали нове життя на першому молодіжному Віденському балу.

Перший молодіжний Віденський бал розпочався з червоної доріжки. Там гостей зустрічали швейцари і спалахи фотокамер. Вже у фойє чекала міні-фотосесія біля офіційного банера дійства. А у бенкетному залі всіх дам вітали трояндами спеціально запрошені мім-актори. Право ж відкрити молодіжний Віденський бал у Коломиї, за давньою традицією, надали дебютантам.

Після виступу дебютантів зал заполонила висока академічна музика. Для присутніх співав лауреат всеукраїнських та міжнародних пісенних конкурсів Юрій Михайлюк. Далі з вітальним словом виступив заступник міського голови Ігор Граділь.

І врешті, настав час танців. Майстер-класи впродовж вечора давав директор Івано-Франківської школи танців Влада Ями, хореограф Василь Шеремета. Митець зізнається, що танці підбирав не прості, а саме ті, які колись танцювали на коломийських балах.

Чого-чого, а танців того вечора було вдосталь. З показовими номерами виступали, як юні таланти, так і досвідчені хореографи. Для гостей танцювала навіть чемпіонка світу з танцювального шоу Ілона Федорко.

Бал був переповнений приємними несподіванками і сюрпризами. Основний з них – це участь у дійстві "Міс України-Всесвіт-2011", нашої землячки Олесі Стефанко. Саме вона була співведучою дійства.

У програмі були також покази вечірніх і весільних суконь, як від дорослих, так і від найменших вихованців школи моделей та самовдосконалення "LS models". До слова, саме керівник цієї модельної школи Лілія Стойко разом з автором шоу-програми «Молодіжний вікенд» Вікторією Мартинюк організували у Коломиї перший Віденський бал.

Цікаво, що бал має благодійне спрямування. Всі вилучені кошти, а це 6 тисяч гривень, пішли на потреби Залучанського будинку-інтернату. Під час заходу відбувся також благодійний аукціон. Головні лоти – це образотворчі роботи вихованців закладу.

Загалом, на першому молодіжному Віденському балу зібралось близько трьох сотень відвідувачів. Цілий вечір для них звучала жива музика у виконанні місцевого оркестру "Big Band". Поміж танцями і світськими розмовами, гості мали можливість поласувати смаколиками за фуршетним столом. Тож свято вийшло на славу.

Завершальною нотою Віденського балу стало визначення королеви і короля вечора, обрання найкращої танцювальної пари, найкрасивішої сукні і зачіски. Всі лауреати отримали спеціальні дипломи. Також під кінець організатори подякували всім партнерам за підтримку. Молоді люди тепер уже точно переконані, що Віденський бал у Коломиї стане доброю традицією.

Джерело: НТК