друкувати


У Снятині відбувся фестиваль "Покутське яблуко"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-10-01 12:00:07

Вперше у міському парку Снятина відбувся перший районний фестиваль «Покутське яблуко», який вже наступного року стане обласним, адже рівень підготовки, ідею та програму високо оцінили як гості так і керівництво області. Снятинщина особливий район Івано-Франківщини, адже саме тут найбільше садів. Лише за останні два роки на Снятинщині посдили більш як 200 гектарів молодого саду, а саме садівництво має давні традиції.

На фестиваль завітали перші особи області. Голова івано-Франківської обласної державної адмвнвстрації Михайло Вишиванюк привітав снятинців з визначною подією і наголосив, що «відкриття фестивалю «Покутське яблуко» знакова подія не лише для Снятинщини, а й для всієї області, адже це означає що така галузь як садівництво починає відновлюватись. І це не може не тішити, адже  означає лише одне, що ми будемо їсти не голандські яблука, а свої, вирощені на благодатній українській землі. Хай цвітуть сади, а разом з ними процвітає і весь люд».

Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич також наголосив на важливості споживання продуктів вирощених на теренах нашого краю, адже «лише те, що зросло на землі де ми народилися і виросли принесе найбільшу користь та найбільше підходить нашому організму. Я переконаний, що ми маємо шанувати яблуко на одному рівні з вишиванкою та українською піснею».

Для гостей фестивалю Снятинські кондитери підготували солодкий сюрприз – величезний яблучний пиріг, а кожна сільська рада Снятинщини підготувала смачні наїдки та забавляла відвідувачів першого районного фестивалю «Покутське яблуко» співами та танцями.

Також в рамках фестивалю відбувся фольклорний концерт за участю художніх колективів Снятинщини, можна було про дегустувати продукці. господарств «Аронія» і «Покуття-фрукт», що спеціалізуються на вирощуванні яблук та іншої сільськогосподарської продукції  і насолодитися виступами мистецьких колективів Покуття.

Джерело: Коломийські Вісти