друкувати


Чергова колегія Івано-Франківської ОДА перетворилася на кадрову чистку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-09-27 03:00:59

Чергова колегія облдержадміністрації перетворилася на кадрову чистку державних службовців. Голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк знову взявся публічно сварити і звільняти чиновників, котрі, на його думку, не справляються з поставленими завданнями.

Не пощастило зокрема начальнику управління праці і соцзахисту Ярославу Лагану. За недостатнє забезпечення людей з вадами руху інвалідними візками та зволікання з відкриттям у всіх районах області центрів реабілітації для дітей. Також під гарячу руку губернатора потрапили директор Департаменту сільського господарства Іван Андріїшин та заступники голів РДА з аграрних питань усіх районів.

Зокрема районним бюрократам перепало за недостатню роботу з придбання доїльних апаратів, купівлю яких фінансує держава. А керівник Департаменту сільського господарства не зміг розповісти в які саме підприємства в цьому році інвестував 80 мільйонів доларів закордонний бізнес.

Також на колегії обговорили стан готовності області до опалювального сезону. Так, за словами головного комунальника Олександра Дерев'янка, Прикарпаття готове на 97%. Зокрема немає технічних проблем з опаленням шкіл, дитсадків, лікарень та інших соціальних установ. Щоправда залишилися труднощі з установами, в яких все ще використовується пічне опалення.

Разом з тим не вирішене питання отримання лімітів на газ в Івано-Франківську та Калушу. На двох вони мають значну заборгованість за блакитне паливо — 53 мільйони гривень. Очільники цих прикарпатських міст спробують вирішити проблему завтра у Києві.

Джерело: Радіо «Західний полюс»