друкувати


Держтехногенбезпека: І ще раз про безпеку…

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-09-26 10:00:46

Фахівці Управління Держтехногенбезпеки в області переймаються долею прикарпатців, котрі належать до найнезахищеніших верств населення: самотніх літніх людей, інвалідів, багатодітних сімей, родин, члени яких зловживають алкоголем.

Як свідчить статистика, саме ці громадяни найчастіше стають жертвами вогню. Незнання чи недотримання елементарних правил пожежної безпеки, незадовільний протипожежний стан житлових будинків, ігнорування порадами компетентних у цій галузі людей призводять до поганих, а іноді – й трагічних наслідків.

Профілактичні відпрацювання, котрі уже здавна зарекомендували себе як дієвий засіб попередження вогневих випадків у побуті, проводилися одразу у двох селах Івано-Франківщини – Ганьківці Снятинського та Сливки Рожнятівського районів.

Представники Управлінь Держтехногенбезпеки та МНС в області, інших зацікавлених служб та відомств, що входять до складу створених при райрадах рейдових груп, здійснювали подвірні обходи цих населених пунктів, вели роз’яснювальні бесіди з тамтешніми мешканцями, нагадуючи їм прості, однак такі необхідні усім правила поводження з електричними, газовими приладами та пічним опаленням, нагадували, як слід правильно діяти у випадку пожежі.

  Багато помешкань, скажімо, у Ганьківцях, зведено ще півстоліття тому. Тодішні архітектори й проектанти навіть уявлення не мали, скількома електроприладами водночас змушені користуватися їхні нащадки, а тому й електромережа була розрахована на мінімальну кількість споживачів. Теперішні господарі осель, на жаль, не завжди підлаштовують свою електромережу під вимоги часу. Як наслідок – пожежі через її перевантаження.

Велика увага під час відпрацювань зверталася і на безпечне поводження людей на берегах водойм у період міжсезоння. На жаль, трагічні випадки на воді не припиняються із закінченням купального сезону. Обивателям вручили застережливі листівки.

Сподіваємося, що такі заходи принесуть свої плоди, а кілька почутих від людей у погонах слів врятують від вогню і води не одне життя…

Джерело: Прес-служба УДІТБ в Івано-Франківській області