друкувати


Співробітники СБ України привітали ветеранів з Днем партизанської слави

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-09-25 11:00:02

Делегація співробітників Управління СБ України в Івано-Франківській області привітала ветеранів Великої Вітчизняної війни, учасників партизанського руху зі святом – Днем партизанської слави, який відзначається в Україні 22 вересня.

Серед ветеранів УСБУ є двоє учасників партизанського руху у роки війни. Зоя Юхимівна Кот (Оскирко) була медичною сестрою у партизанському загоні імені Богуна з’єднання імені Жукова, що у 1943 році діяв на території Житомирської області. Там зустріла своє кохання і майбутнього чоловіка – командира партизанського загону Кота Федора Семеновича. Загін налічував 650 чоловік і вів активні бойові дії проти німецьких частин. Після війни працювала медсестрою при військових госпіталях, санітаркою військово-медичної служби органів державної безпеки на Прикарпатті. Цього року вона відзначила свій 90-літній ювілей.

Семен Артемович Сабатович потрапив у партизанський загін підлітком. У 1942 році на окупованій Волині фашисти розстріляли його батька, матір, брата та сестру за зв’язок з партизанами – у загоні на той час знаходився його старший брат. Семен Сабатович та ще двоє братів дивом врятувалися і невдовзі також приєдналися до партизанів з’єднання Федорова. На той час хлопцю було 15 років. Після виходу з загону доля закинула у Станіслав, де закінчив шоферські курси і після війни працював водієм. Нагороджений медалями «За перемогу над Німеччиною», «Ветеран праці».

Співробітники Управління СБУ подарували ветеранам квіти, листівки з привітаннями, передали продуктові пакети та теплі слова подяки від колективу Управління за їх внесок у перемогу над фашистськими загарбниками.

Джерело: Прес-служба Управління СБ України в Івано-Франківській області