друкувати


Михайло АНДРУСЯК: Захистимо Карпати - захистимо Україну!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-09-21 12:00:38

Заступникові голови Національного
екологічного центру України
Олексієві Василюку.

Шановний пане Олексію!

З великою увагою і душевним болем прочитав Вашого листа стосовно проектів малих ГЕС у Карпатах. Щиро радію, що є люди і організації, готові захистити майбутнє нації – нашу екологію, відстояти чистоту карпатських гір, готові вступитися за самих горян.

Про підняту Вами проблему знаю не з розповідей і не з газетних шпальт, оскільки за останні десятиліття пройшов Карпати вздовж і впоперек, маю друзів і знайомих у кожному гірському селі. Там жили, а деякі і досі живуть, герої моїх книжок. Їхній біль мені дуже допікає, він давно уже став моїм болем. Бездумне вирубування карпатських лісів, знищення флори і фауни, руйнування доріг і берегів гірських річок, а тепер ще й малі ГЕС... Все це руйнує предковічні Карпати, завдає непоправної шкоди природі і людям.

Як депутат обласної ради, як письменник, зрештою, як громадянин я теж доклав рук до припинення будівництва малих ГЕС у верхів’ях Чорного і Білого Черемошів, надав посильну допомогу жителям гірських сіл у їхній справедливій і благородній боротьбі за збереження рідних Карпат.

Вважаю, що екологію Карпат намагаються знищити ті самі безсердечні люди, які хочуть відібрати в української нації її душу – рідну мову. Тому відкрито і голосно кажу своє «НІ!» руйнуванню Карпат! «НІ!» будівництву на гірських річках гідроелектростанцій!

Закликаю всіх людей доброї волі:

ЗБЕРЕЖІМО КАРПАТИ – ЗБЕРЕЖІМО УКРАЇНУ!


З повагою Михайло АНДРУСЯК,

лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка,
кандидат в народні депутати України
по одномандатному виборчому округу № 89.