друкувати


Завершився відкритий чемпіонат сухопутних військ з рукопашного бою

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-09-13 01:40:00

На базі Академії Сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного у Львові 12 вересня 2012 року відбувся VI-й відкритий чемпіонат Сухопутних військ Збройних Сил України з рукопашного бою.

У змаганнях взяли участь 7 збірних команд, які представляли військові частини аеромобільних військ та спеціального призначення, а також Академію Сухопутних військ. Визначення кращих відбувалося у два етапи: під час першого учасники демонстрували техніку виконання прийомів, а під час другого – особисту майстерність у спарингах з дозованим контактом.

Як розповів головний суддя чемпіонату – перший віце-президент Федерації рукопашного бою України, володар 9-го дану Олександр Гартвич, дозований контакт проводиться з контролюючою силою удару, що не спричиняє травмування та не доводить до нокауту.

– У такому поєдинку удари наносяться кулаком, стопою, гомілкою лише у залікові зони – голову, тулуб. Також дозволяється виконувати кидки, утримання, больові прийоми. За регламентом після вдалого прийому спаринг зупиняється, і судді нараховують бійцю бали, після чого бій продовжується. Загалом спортсмени мають п’ять хвилин аби показати свою техніку та вибороти перемогу, – зазначив Олександр Гартвич.

За результатами змагань перше місце у напруженій боротьбі вибороли військовослужбовці 8-го окремого полку спеціального призначення з Хмельницького. Другою стала команда 79-ї окремої аеромобільної бригади з Миколаєва, Академія Сухопутних військ – третя. Усім учасникам змагань було вручено грамоти та пам’ятні медалі, а командам-призерам – кубки.

Варто додати, що команда навчального закладу продемонструвала неабияку волю до перемоги, адже мало хто з її бійців до цього брав участь у змагання такого рівня. Підопічні тренера працівника ЗС України, майстра спорту з боротьби самбо Павла Шміло завоювали призові місця і в окремих вагових категоріях чемпіонату. Зокрема, курсант Максим Алєкса виборов перше місце у категорії до 79 кілограмів, курсант Михайло Поляков – третє місце у вазі до 65 кілограмів та старший солдат Сергій Рижов – третє місце у категорії до 85 кілограмів.

Довідка. VI-й відкритий чемпіонат Сухопутних військ Збройних Сил України з рукопашного бою проходив в рамках навчально-методичних зборів з фахівцями фізичної підготовки і спорту виду ЗС України, що відбувалися у 80-му окремому аеромобільному полку 13 армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України та з використанням спортивної бази Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.
 
За словами начальника служби фізичної підготовки і спорту Командування Сухопутних військ ЗС України полковник Ігоря Шлямара, учасники заходу підбили підсумки апробації нових військово-прикладних видів спорту та спеціальних смуг перешкод для родів військ Сухопутних військ Збройних Сил України, перевірили рівень фізичної підготовленості фахівців фізичної підготовки, а також визначили єдиний підхід до організації фізичної підготовки в Сухопутних військах ЗС України.

Автор: Підполковник Віталій ІВАНОВ