друкувати


Державну службу очікує модернізація

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-09-13 05:00:36

В Яремче розпочала роботу Всеукраїнська конференція «Наука і влада: реформи регіонального рівня».

Організаторами заходу виступили Національне агентство України з питань державної служби, Івано-Франківська ОДА та обласна рада, а також Яремчанська міська рада і магістратура державної служби Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

Офіційно відкрив роботу конференції В’ячеслав Толкованов голова Національного агентства України з питань державної служби. Він наголосив на необхідності у нинішній час модернізації державної служби України. «Сьогодення диктує нові умови і вимоги до держслужбовців, – наголосив В’ячеслав Толкованов, – проте сучасні підходи до їх професійного навчання не завжди відповідають європейським стандартам».

Голова Івано-Франківської ОДА михайло Вишиванюк вітаючи учасників конференції наголосив, що «зроблена велика робота в плані реорганізації, але треба ще дуже багато робити щоб держслужбовці відповідали європейським стандартам».

«Я переконаний, що напрацювання єфективної співпраці науки і влади дадуть свої результати вже незабаром», – розповів голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, зазначивши, що в Івано-Франківську вже існує співпраця науки і влади.

«Ми не починаємо з нуля. В Україні все ж таки існує система підвищення кваліфікації держаних службовців, але ми говоримо не про формальне підвищення кваліфікації, а про те що вчитися треба в будь-якому віці. Сьогодні ми окреслюємо напрямки підвищення кваліфікації та говоримо про стратегічне планування кар’єри державних службовів. Ми хочемо щоб держслужба була більш професійною та була менша плинність кадрів», – наголосив Толкованов під час брифінгу.

Автор: Оксана Островська, шеф-редактор тижневика "Коломийські ВІСТИ"