друкувати


У Івано-Франківську знову пікетують чорнобильці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-09-12 11:15:55

Соціальна несправедливість. У Івано-Франківську знову пікетують чорнобильці. Люди запевняють, від осені 2011 року нічого не змінилось. Обіцяного підвищення пенсій не відбулось, а передбачені для них законодавством соціальні гарантії не діють.

Нинішня влада не забезпечує їх навіть мінімальним, зокрема ліками. А Пенсійний фонд і далі нараховує їм по 1080 грн. Не отримують чорнобильці в повному обсязі й виплати, призначені їм згідно з рішеннями судів.

До пікетувальників вийшла начальник управління пенсійного забезпечення ГУПФУ в області Ганна Атаманюк. За її словами нині пенсійний фонд усі виплати здійснює згідно постанови кабміну. А от заборгованість за рішеннями судів минулих років знімуть лише за наявності коштів у держбюджеті.

Та ліквідатори не мають наміру чекати, коли в державній казні з'являться кошти. Вже нині 2,5 тисяч Прикарпатських чорнобильців звернулися до Європейського суду з прав людини для відновлення колишніх розмірів своїх пенсій, встановлених у передбаченому законом судовому порядку. До слова подібні акції-протести відбуваються нині і в інших містах України.

Джерело: Радіо «Західний полюс»