друкувати


Свято хліба в доповнення до нагороди Ради Європи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-09-08 01:00:01

Вручення місту Івано-Франківську почесної відзнаки Ради Європи внесло свої корективи і в час, і в місце, і навіть у зміст проведення в обласному центрі Прикарпаття традиційного вже свята хліба.

Про це повідомили вчора під час спільної прес-конференції начальник управління економічного та інтеграційного розвитку Івано-Франківського міськвиконкому Богдан Білик, керівник відділу туризму вказаного управління Володимир Устинський та голова Гільдії приватних пекарів та кондитерів міста Івано-Франківська Ростислав Кукурудз.

Свято хліба вже втретє проводитиметься в Франковому місті і два роки поспіль воно відбувалось наприкінці серпня у Міському парку культури і відпочинку ім. Т.Г. Шевченка. Цього ж разу організатори вирішили сумістити головне щорічне хлібне дійство з церемонією вручення місту відзнаки Ради Європи, що відбуватиметься 16 вересня на майдані Шептицького в обласному центрі.

«Ми раніше десь завжди позиціонували, що проводитимемо це свято в останню неділю серпня, – зазначив з даного приводу Ростислав Кукурудз, – але в зв’язку з такою значною подією в нашому місті ми все-таки перенесли – вирішили ці речі об’єднати. Нам здається, що власне об’єднання цих всіх подій зробить це свято 16 вересня таким масштабним, серйозним, таким, власне, яке відповідає тій відзнаці, яку отримуватиме наше місто».

Вказаний момент накладе свій відбиток і на зміст свята. Так, за словами пана Кукурудза, з усіма пекарями наразі домовлено, що вони виставлятимуть на фестивалі продукцію, виготовлену відповідно до останніх європейських трендів та за поширеними сьогодні у Євросоюзі рецептурами.

Іншою важливою особливістю цьогорічного свята стане суттєве розширення географії його учасників. Як стверджує голова Гільдії пекарів, вже сьогодні свою участь у заході підтвердили чотири компанії із Львівської області, а також з Тернопільської та Хмельницької областей. Крім того, одразу дві фірми висловили бажання проводити випічку просто на майдані.

Буде на святі також і ціла низка традиційних вже заходів, як-от: конкурси на кращий торт, кращий коровай, краще оформлення рекламного стенду, а також нагородження кращих пекарів та кондитерів.

Автор: Сергій БІЛИЙ