друкувати


На Локомотиворемонтному заводі в Івано-Франківську заборонили вхід для агітаторів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-09-06 03:00:11

Ні — виборчій агітації у робочий час. В Івано-Франківську трудовий колектив одного з підприємств відмовився від зустрічей з кандидатами у народні депутати. Відповідне рішення прийняла профспілка та адміністрація державного «Локомотиворемонтного заводу».

Кажуть, небажання проводити зустрічі з політиками виникло з кількох причин. Ще у 2008 році, незаконно, на думку працівників заводу, міська влада підвищила плату за землю. Це рішення було успішно оскаржене в суді, однак чиновники його не виконують. Відтоді і пропала довіра до політиків.

Пересічні працівники рішення профспілки та адміністрації заводу підтримують. Кажуть, замість гаяти час на вислуховування марних обіцянок кандидатів до Верховної Ради, краще попрацювати в цеху.

Спостерігачі за виборчим процесом визнають — такий випадок є першим в історії України. Однак публічну відмову «Локомотиворемонтного заводу» приймати кандидатів у депутати розуміють. Адже це й справді найкращий спосіб зберегти робочий час.

У комітеті виборців України не вважають, що відмова від проведення зустрічей на заводі обмежать його працівників у доступі до виборчої інформації. Адже ЗМІ та вуличні рекламні конструкції задіяні у цей процес вповні.

Джерело: Радіо «Західний полюс»