друкувати


У Івано-Франківську нарахували 40 самовільно встановлених літніх кафе

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-09-05 03:15:11

З приходом осені івано-франківські чиновники взялися аналізувати ситуацію з літніми майданчиками. Кажуть робота кафе просто неба принесла міському бюджету у двічі більше коштів, аніж у 2011. Про це звітують в управлінні торгівлі МВК.

Якщо попереднього року від такої підприємницької діяльності казна збагатилася на 300 тисяч гривень, то за останні весняні і літні місяці - вже на 630 тисяч гривень. Як відомо, в місті легально працює 102 літніх торгових майданчиків. 95 з них влада перевірила на факт дотримання усіх законів та норм. Як наслідок — половина має нелегальних працівників.

Ще на на тридцяти майданчиках власники вийшли за дозволену площу розташування. Разом з тим спеціальна комісія виявила в місті 40 самовільно встановлених літніх кафе. На думку міського голови до категорії незаконних відноситься і новий заклад відпочинку на березі озера, поблизу так званого Острова кохання. Його зовнішній вигляд, каже Віктор Анушкевичус, не вкладається у жодні рамки.

Нечесним підприємцям, кажуть чиновники, вручили вимоги про добровільний демонтаж споруд. Однак, як стало відомо на останній оперативній нараді, ні в управлінні торгівлі, ні в департаментах архітектури і комунального господарства не володіють інформацією про знесення цих об'єктів. Тож є підстави припускати, що в Івано-Франківську швидше випаде сніг, аніж влада знесе незаконно встановлені літні кафе.

Джерело: Радіо «Західний полюс»