друкувати


Івано-франківський міліцейський виш знову зустрічав курсантів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-09-03 06:21:07

Плац розташованого в Івано-Франківську одного з найстарших вищих навчальних закладів системи Міністерства внутрішніх справ «ожив» сьогодні річної перерви рівномірним тупотом понад шести сотень курсантських черевиків.

Урочисте проходження по плацу курсантських парадних «коробок» ознаменувало початок нового навчального року для 316 курсантів факультету громадської безпеки і соціальної роботи, який відновив свою роботу на базі колишнього Прикарпатського юридичного інституту МВС. Протягом цілого року величезна матеріально-технічна база простоювала, а керівництву вишу довелося добряче поборотись за те, щоб у світлих аудиторіях навчального закладу знову залунали курсантські голоси.

Врешті-решт хоча й не у форматі інституту, а лише як Факультету громадської безпеки та соціальної роботи Львівського державного університету внутрішніх справ, заклад відновив свою діяльність і навіть поповнив ряди своїх вихованців сотнею курсантів першого курсу.

«Сьогодні ми на цій території, - прокоментував подію перший проректор з навчально-методичної та наукової роботи Львівського державного університету внутрішніх справ, багаторічний керівник івано-франківського міліцейського вишу кандидат юридичних наук полковник міліції Мирослав Бучко, - де навчальний заклад системи МВС, заснований ще в 1956 році, знову відновлюємо навчання. Сьогодні сюди переведений факультет громадської безпеки і соціальної роботи Львівського державного університету внутрішніх справ. Ми всі з радістю сприйняли новину, коли міністр внутрішніх справ Віталій Юрійович Захарченко повідомив нам про рішення щодо переведення факультету».

Неординарною подією для всіх курсантів, викладачів та офіцерів, а особливо для курсантів-першокурсників назвав пан Бучко відновлення навчання в Івано-Франківську у своїй вітальній промові до особового складу факультету. Він також подякував усім тим людям, з чиєю допомогою стало можливим відновлення освітнього закладу в Івано-Франківську: голові Івано-Франківської ОДА Михайлові Вишиванюку, ректору ЛьвДУ МВС Михайлові Цимбалюку, науково-педагогічному складу факультету, які, за словами проректора, практично на власному ентузіазмі відновлювали свої кабінети, аудиторії, навчально-педагогічну базу.

Наразі на базі факультету функціонують чотири кафедри: соціально-гуманітарних дисциплін на чолі з кандидатом юридичних наук майором міліції Олександром Сав’юком; кримінально-гуманітарних дисциплін та оперативно-розшукової діяльності під керівництвом кандидата юридичних наук, доцента, підполковника міліції Ірини Басистої; адміністративного та цивільного права очолювана кандидатом юридичних наук підполковником міліції Інною Дроздовою, а також спеціальної та вогневої підготовки. При цьому чимало викладачів колишнього Прикарпатського юридичного інституту, які протягом минулого року працювали у Львові повернулись в стіни рідного навчального закладу.

Особовий склад факультету привітали з початком навчального року численні гості, в тому числі представник Івано-Франківської ОДА Ярослав Щепанський та заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби підполковник внутрішньої служби Сергій Репецький; благословили представники духовенства домінуючих на Прикарпатті християнських конфесій.

Автор: Сергій БІЛИЙ