друкувати


Івано-Франківському окружному адмінсуду цієї осені виповнюється 5 років

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-09-03 11:00:34

15 листопада Івано-Франківський окружний адміністративний суд відзначатиме свій перший ювілей – п’ять років своєї діяльності. Про це «Коломия ВЕБ Порталу» розповів нещодавно голова суду Петро Черепій.

«За цей період часу ми вчилися працювати – розглядали справи. - розповів він, - Це не просто, бо ми – нова структура. Якщо взяти, наприклад, міський суд чи господарський суд, то вони вже давно сформувались…».

Як зазначає голова адмінсуду, специфікою очолюваної ним установи є той факт, що одним з суб’єктів у судовому розгляді завжди виступають владні органи. «Це є суд над владою,» - жартує пан Черепій.

Загалом же, за його словами, за минулі п’ять років суддями Івано-Франківського окружного адміністративного суду накопичено величезний багаж досвіду, яким не соромно буде поділитись після 15 листопада з громадськістю.

«Ми пройшли через президентські вибори, через вибори до місцевих рад, – розповідає Петро Миколайович, – зараз – 28 жовтня – парламентські вибори і ми провели вже велику роботу».

З нагоди першого ювілею суду його адміністрація планує проведення у листопаді святкових заходів і в тому числі масштабну прес-конференцію для прикарпатських засобів масової інформації, під час якої планує розповісти про набутий за п’ять років неоціненний досвід.

Автор: Сергій БІЛИЙ