друкувати


На Прикарпатті жінка закопала свою дитину

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-08-31 04:00:33

У Верховинському районі, що на Івано-Франківщині, до кримінальної відповідальності притягується 26-річна мешканка одного з сіл, щодо якої є обґрунтовані підозри у вчиненні нею умисного вбивства своєї новонародженої дитини. Позавчора сільський фельдшер вкотре зайшов провідати майбутню породіллю й був здивований, коли не помітив у неї живота.

На запитання медика, коли вона встигла народити, адже до лікарні не зверталася, 26-річна горянка відповіла, що носить дитину в собі. Це ще більше здивувало фельдшера, тому він наполіг на негайному доставленні жінки в лікарню.

Сільську мешканку обстежили в центральній районній лікарні й виявили, що вона перебуває в післяпологовому періоді. Точніше,народила три доби тому. Породілля повідомила, що самотужки народила вдома, але де її дитина, відповісти медикам відмовилася. Про цей випадок лікарі повідомили працівників районного відділу міліції.

В розмові із правоохоронцями спочатку молода жінка зізналася, що після передчасних пологів удома вона закопала труп дитини на подвір’ї біля сараю, оскільки, за її словами,дитинка появилася на світ уже мертвою. На місце події виїхала слідчо-оперативна група разом з судово-медичним експертом. Тіло немовляти відкопали і відправили на судово-медичну експертизу.

Як повідомив начальник Верховинського райвідділу міліції Ігор Мартищук, висновки експертизи засвідчили, що жінка народила живого хлопчика. Під тиском неспростовних доказів породілля визнала, що насправді після пологів вона позбавила життя немовляти. Стосовно незаміжньої горянки, яка вже має двох малих дітей і виховує їх без чоловіка, порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого статтею 117 Кримінального кодексу України (умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини). Жінці загрожує покарання, що пов’язане з обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

Джерело: НТК