друкувати


Стартував проект "Українська дискотека"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-08-30 10:00:26

24 серпня на День незалежності двома паралельними концертами у Коломиї та Городенці стартував новий проект у рамках програми Володимира Довганюка «Ініціатива». Назва проекту – «Українська дискотека», мета – підтримка та розвиток української мови та україномовної музики.

Починаючи із Дня незалежності, щовихідних почергово у селах та містах Покуття відбуватимуться дискотеки із виключно українською музикою. Апогеєм проекту стане встановлення рекорду Ук­раїни на найбільшу кількість учасників «Україн­­ської дискотеки» та великий гала-концерт за участю зірок української естради.

Як розповів «Коломийській правді» Володимир Довганюк, ідея проведення таких заходів у нього народилася одразу після прийняття «мовного» закону, який суттєво обмежив сферу використання української мови. На думку пана Довганюка, українські дискотеки зроблять україномовну музику більш популярною серед нашої молоді, дадуть змогу популяризувати дуже якісних, та на жаль малопопулярних українських виконавців та тим самими збільшать конкурен­тос­проможність вітчизняного музичного продукту.

«Щиро переконаний, що українська музика є малопопулярною не тому, що вона неякісна чи її мало, просто її мало популяризують. Розпочавши реалізацію проекту «Українська дискотека» я був приємно вражений тією величезною кількістю фантастичних та якісних україномовних пісень, які нам вдалося знайти. Зараз ми ставимо перед собою максимально їх популяризувати серед молоді Покуття», - сказав Володимир Довганюк.

Ці слова пана Володимира підтвердили уже проведені заходи у Коломиї, Городенці та Коршеві. Усі дискотеки пройшли із аншлагом, молодь, та й не тільки вона, танцювали із запалом, а по закінченні не хотіли розходитись та вимагали продовження. А це показник того, що є у нас прекрасна музика просто треба докласти зусиль для її популяризації.

Автор: Іван ПІДДУБНИЙ