друкувати


На Прикарпатті гостюють юні серби

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-08-23 04:00:27

На Прикарпатті перебуває делегація молоді з Республіки Сербії. Для гостей працівники головного управління освіти і науки облдержадміністрації організували Літню школу українознавства (заняття з української мови і літератури, історії Прикарпаття, пісенної творчості).

Учасники делегації беруть участь в інтерактивних спортивних заняттях, відвідають музеї Коломиї, Яремче, Івано-Франківська, ознайомляться з архітектурною спадщиною, історією, побутом, національними традиціями прикарпатського краю.

Вчора юні серби українського походження зустрічалися із заступником голови облдержадміністрації Романом Іваницьким. Гості поділилися першими враженнями від перебування на Івано-Франківщині, розповіли про Сербію і навіть заспівали українською «Одну калину». На згадку про Прикарпаття їм подарували сувеніри та книги.

«Спілкування з однолітками українською мовою, курси українознавства, історія України – це великий життєвий урок для цих дітей», - зазначив заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький і додав: «Робота у напрямку обміну делегаціями між Прикарпаттям та країнами, де проживають українські громади, триватиме». Прикарпатські діти мають можливості для поїздок до Росії, Польщі. Проведено переговори про обмін делегаціями з посольством Білорусі, Португалії та Сербії.

Довідково: Юні серби перебуватимуть в нашому краї до 26 серпня.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА