друкувати


До Дня Незалежності в Івано-Франківську цьогоріч відбудеться майже 30 святкових заходів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-08-21 06:40:49

Близько 30 урочистих, спортивних, культурних та освітніх заходів заплановано цьогоріч з нагоди відзначення 21-ї річниці Незалежності України. Про це повідомив 21 серпня, в ході оперативної наради у Івано-Франківського міського голови начальник управління внутрішньої політики міськвиконкому Ігор Кінаш.

З його слів, найголовнішими подіями стануть підняття Державного Прапора України на щоглі Вічевого майдану зранку 23 серпня – в День Державного Прапора та присвячені Дню Незалежності святкова хода і урочисте віче 24 серпня.

Зі слів пана Кінаша, віче розпочнеться об 11.00 годині 15-хвилинним молебнем за Україну. Йому передуватиме хода учасників визвольних змагань по вулиці Лепкого до пам’ятника Івану Франку. Там колона ветеранів УПА та «дивізійників» з’єднається з громадськістю міста Івано-Франківська і після покладання квітів до пам’ятника Великому Каменяреві до Вічевого майдану рушить традиційний вже парад вишиванок.

Крім того, 24 серпня представники молодіжних громадських організацій роздаватимуть на усіх перехрестях міста національні атрибути, в центрі міста відбуватиметься ярмарок української літератури, а на світлодіодних екранах обласного центру транслюватимуться тематичні відеоролики.

Автор: Сергій БІЛИЙ