друкувати


Як Коломия відсвяткувала День міста

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-08-21 12:00:37

Головною подією святкування Спаса в Коломиї стало освячення Катедрального Собору Преображення Христового – найбільшого на теренах західних областей України. Чин освячення та святкову літургію провів глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук. Його зустрічали короваєм та трембітами. На святкове богослужіння до нашого міста приїхали понад 25 тисяч вірних та близько 200 священиків. Катедральний Собор почали будувати у 1999 році. Архітектори храму - уродженці Коломиї Віктор і Наталя Мицай. Храм розписували львівські художники-іконописці. Орієнтовна вартість проекту 3 млн. доларів. Для обігріву храму використані енергоощадні технології, зокрема капілярна система опалення підлоги. Собор побудований із цегли, куполи собору зроблені із міді, кошти на яку пожертвував Папа Римський Іван Павло II під час свого візиту в Україну.

771 день народження Коломия відсвяткувала по-особливому: відкриття собору, концерти, танці. Коломиян вітали представники обласної і місцевої влади та духовенство. Розпочався день міста святковою ходою. Від Монументу борцям за незалежність до центральної сцени крокували запрошені гості та коломияни.

Гучним концертом у парку імені Кирила Трильовського продовжились святкування Дня міста. На музичному святі яблуку ніде було впасти. Тисячі коломиян та гостей міста співали, танцювали та розважались.

Закінчився 5-й ювілейний Міжнародний фестиваль дитячого естрадного мистецтва «Зорепад». Участь у заході взяли понад 700 дітей з 11 областей України, а також конкурсанти із-закордону. Золоті зірки переможців та дипломи отримали близько 50 юних співаків та хореографічних колективів. Гран-прі в номінаціях «Вокал» та «Хореографія» дісталися Чернівцям та Коломийщині.

У Коломиї було гаряче. Німецькі боксери змагалися з українськими біля ратуші у суботу. Таким заходом міська рада вирішила розпочати святкування Дня міста. Всі, хто прийшов, мали нагоду насолодитися видовищною поєдинком. А таких любителів боксу у Коломиї, як виявилося, - немало. Спортсмени з обох держав подарували коломиянам гарний настрій та незабутні враження від турніру.

Традиційно на День міста до Коломиї приїжджають ветерани Київського «Динамо». Не став виключенням і цей рік. До міста над Прутом завітали легенди українського футболу. Вони помірялися силами із коломийськими ветеранами.

Джерело: НТК