друкувати


В Івано-Франківську відбудеться кінофестиваль

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-08-21 11:00:06

Українське кіно не вмерло разом з Параджановим, Бондарчуком та Іллєнком, - стверджують організатори Четвертого регіонального фестивалю українського кіно «Карпатські роси - 2012», які поділились планами проведення заходу під час прес-конференції.

Як стверджує один з організаторів – лідер громадської організації «Поклик Нації» Тарас Боднар, цьогоріч фестиваль вийде за межі чисто обласного заходу і відбуватиметься 25 – 26 серпня паралельно у трьох західноукраїнських: Івано-Франківській, Львівській та Тернопільській – областях.

«В попередні роки ми проводили фестивальні покази в кінотеатрах, - розповідає пан Боднар, - цього разу ми обрали для показів в Івано-Франківську приміщення Центрального народного дому, оскільки його вмістимість дозволить нам дати можливість переглянути кіносеанси значно більшій кількості людей».

Увазі глядачів удуть запропоновані кінострічки стличних режисерів Валерія Ямбурського (фільм «Приблуда»), Дмитра Колосова та Анни Валенси (фільм «Поза законом»), Володимира Дощика (стрічка «Поганий, злий і зліший»), а також кіномитця з Прикарпаття Василя Нагірного (фільми «Броди», «Симчич», «Жертви Пшеничників», «В межиріччі» та інші. Увійде до репертуару фестивалю також документальна стрічка «Бандерівці» виробництва Чеських кінематографістів, яку активісти ГО «Поклик Нації» вже представляли увазі прикарпатських поціновувачів кінематографу.

«Дійсно хтось може сказати що українське кіно не існує, то що ж ми будемо показувати? Ні, українське кіно існує. Воно не вмерло разом з Параджановим, Бондарчуком чи Юрієм Іллєнком. Українські фільми сьогодні знімаються. Щоправда знімаються вони сьогодні альтруїстами, які не просять ні копійки, а натомість подекуди вкладають власні кошти».

Автор: Сергій БІЛИЙ