друкувати


Ворохтянські рятувальники врятували травмовану жінку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-08-21 09:00:03

Ворохтянським гірським рятувальникам знову перепало роботи. І знову їх маршрут проліг до схилів найвищої гори України – Говерли.

Цього разу «винуватницею» рятувального авралу стала 46-річна туристка зі Стрия, що на Львівщині. Як повідомили «Коломия ВЕБ Порталу» у територіальному управлінні МНС України в Івано-Франківській області, спускаючись з вершини у складі групи з семи туристів, в тому числі двох дітей, жінка травмувала ногу і не могла самостійно далі пересуватись.

Переконавшись, що самотужки доставити жінку до місця, де б їй надали необхідну допомогу, не є можливим, колеги травмованої вирішили звернутись до професійних рятувальників. На допомогу туристці було направлено рятувальну групу Ворохтянського пошуково-рятувального відділення Гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ТУ МНС. Рятувальники дістались до місця перебування потерпілої о 19.50 годині. Надавши жінці долікарську допомогу, рятувальники на ношах знесли її до бази «Заросляк».

Автор: Сергій БІЛИЙ