друкувати


У Верховині проходитиме XX Міжнародний гуцульський фестиваль

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-08-20 02:00:13

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк підписав розпорядження про проведення у Верховині 22-23 вересня XX Міжнародного гуцульського фестивалю.

Оргкомітет з підготовки та проведення очолює заступник голови ОДА Роман Іваницький. Затверджено положення про захід, основним завданням якого є «піднесення проблем гуцульського регіону до практичного вирішення на державному рівні, привернення уваги громадськості та зарубіжжя до гуцульського краю задля його всебічного розвитку».

Фестиваль розпочнеться з науковао-практичної конференції «Основні особливості соціально-економічного та духовного розвитку гуцульського регіону у специфічних етнографічних гірських ландшафтно-кліматичних умовах у період сучасних глобалізаційних процесів: стан, проблеми, перспективи».

До участі в конференції будуть запрошені представники владних структур, наукових установ, краєзнавці та мистецтвознавці Галичини, Буковини, Закарпаття, інших регіонів України та представники далекого і ближнього зарубіжжя.

У фестивальних заходах, як завше, візьмуть участь фольклорно-етнографічні колективи та виконавці, вокальні ансамблі та окремі виконавці, оркестри народних інструментів, троїсті музики, солісти-інструменталісти на гуцульських народних інструментах, самодіяльні театри, читці-декламатори, гумористи, танцювальні колективи, майстри образотворчого, декоративно-ужиткового мистецтва гуцульського регіону, інших місцевостей України і зарубіжжя, в репертуарі яких є твори на гуцульську тематику.

Перебуваючи наприкінці липня у прес-турі на Слобожанщині, делегація прикарпатських журналістів, відповідно до підписаної там Угоди про співпрацю між Івано-Франківською і Сумською облдержадміністраціями, запросила на Гуцульський фестиваль до Верховини два прекрасні колективи з Тростянця, районного Будинку культури. Офіційного листа-запрошення за дорученням голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка обласне управління культури уже направило на Сумщину.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК