друкувати


Ще раз про безпеку у лісі та на воді...

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-08-10 01:00:40

Ще раз нагадати мешканцям краю про безпечне поводження поблизу водойм та у лісах мав на меті спільний рейд фахівців Управління Держтехногенбезпеки в області та Територіального управління МНС в Івано-Франківській області.

Такі акції, як показує досвід, є набагато дієвішими, аніж навіть звернення через засоби масової інформації, адже, безпосередньо спілкуючись на цю тему із людьми у погонах, пересічні обивателі розуміють, наскільки важливим є дотримання нескладних, але надзвичайно потрібних норм.

Працівники Управління Держтехногенбезпеки в області та рятувальники побували у місцях масового відпочинку людей поблизу водойм, а також у найпопулярніших на території Івано-Франківської міської ради оазах релаксу у лісових масивах. Відпочивальникам, котрі знаходилися там, розповіли про небезпеки, які несе у собі водяна та вогняна стихії, про причини нещасних випадків на водоймах, жахливі наслідки спустошливих лісових пожеж. Людям пояснили, чому у спеку вводяться тимчасові обмеження на відвідування лісів, підкреслили важливість обов’язкового дотримання протипожежних правил під час перебування у лісопаркових та рекреаційних зонах, а також при проведенні польових робіт. Крім того, обивателям вручили пам’ятні листівки.

“Досі я не дуже зважала на опубліковані у засобах масової інформації матеріали про пожежі і потопельників, - ділиться своїми враженнями від зустрічі із організаторами рейду 23-літня Тетяна. - Однак почуте сьогодні примусило мене замислитися над багатьма речима. Думаю, тепер буду поводитися набагато обачніше, адже життя і здоров’я у нас одне”.

Звичайно, одноразово така акція мало що дасть, однак, проводячи їх регулярно, надіємося на позитивний результат наших заходів та привернення ще більшої уваги населення до проблем безпеки, усвідомлення людьми необхідності дотримання правил життєдіяльності у побуті, на роботі та під час відпочинку.

Джерело: Прес-служба УДІТБ в Івано-Франківській області