друкувати


Щоб затримати групу грабіжників довелося перекрити міст через Дністер

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-08-09 03:40:49

У ході проведення цілеспрямованих оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку прикарпатської міліції затримали чотирьох осіб, які у складі злочинної групи вчиняли розбійні напади і крадіжки з помешкань громадян на території західного регіону України.

Як розповів на прес-конференції для представників центральних і регіональних ЗМІ начальник УМВС України в Івано-Франківській області генерал-майор міліції Василь Варцаба, мікроавтобус зі зловмисниками оперативники заблокували уночі на проїжджій частині мосту через Дністер між Івано-Франківською та Тернопільською областями, коли ті із викраденими речами поверталися з Коломийського району після вчинення чергового злочину. До складу злочинної групи входили раніше неодноразово судимі особи, які після звільнення з місць позбавлення волі зорганізувалися для вчинення нових злочинів. При затриманні зловмисники вчинили активний опір міліціонерам, однак групу було нейтралізовано. У затриманих вилучено маски, рукавиці, електрошокер і пістолет для відстрілу набоїв травматичної дії.

У слідства є ґрунтовні підстави для перевірки безпосередньої причетності трьох мешканців Вінницької та одного уродженця Івано-Франківської областей до двох розбійних нападів на помешкання громадян на території Прикарпаття, а також до вчинення аналогічних злочинів у західному регіоні України.

Щоб нейтралізувати злочинну діяльність цієї групи, працівники міліції вживали цілий комплекс оперативно-розшукових заходів. І, зрештою, вистежили зловмисників попри те, що ті дотримувалися особливих способів конспірації і обережності.

До прикладу, перед вчиненням злочину кримінальники могли цілий тиждень, а то й довше готувалися до нього. Характерна особливість - щоразу вчиняли злочини у ніч з середи на четвер.

Стосовно чотирьох осіб віком від 35 до 47 років порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 статті 187 (розбій, поєднаний з проникненням у житло) і ч. 3 статті 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло) КК України. Фігуранти кримінальної справи заарештовані, по справі проводяться слідчі дії. У затриманих нова перспектива - знову опинитися у в’язниці на строк від 7 до 12 років.

Тим часом керівництво УМВС України в Івано-Франківській області заохотило грошовими преміями групу оперативних працівників обласного карного розшуку і Коломийського міськвідділу міліції за професійні дії у знешкодженні небезпечної спільноти кримінальників.

Джерело: СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області