друкувати


Бережіть врожай!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-08-09 02:40:07

Вогонь завжди був лютим ворогом сільських трударів, який не раз вмить знищував результати багатомісячної кропіткої праці сотень людей. Однак, всім відомо, що пожежа сама по собі не виникає. Вона є наслідком чиєїсь недбалості, безпечності та безгосподарності. При цьому літня жарка погода лише створює сприятливі умови, коли навіть невеличка іскра стає причиною лиха.

Тож, щоб виростити та вберегти врожай без втрат, необхідний суворий контроль за дотриманням протипожежних вимог. Кожна людина повинна усвідомити, що саме від її дій або навпаки бездіяльності може залежати безпека жнив.

У Коломийському районі налічується 16 агропромислових підприємств, які на даний час займаються збиранням врожаю. Слід зазначити, що керівники елеваторів токів і агропромислових фірм відповідально ставляться до питань пожежної безпеки та приділяють їм достатньо уваги. Призначено осіб, відповідальних за стан пожежної безпеки приміщень та будівель. Організовано навчання працівників з питань пожежної безпеки, проводяться інструктажі і перевірки знань з дотримання протипожежних вимог на робочих місцях. Вживаються заходи щодо виконання капітальних протипожежних заходів, запропонованих відповідними приписами на усунення порушень вимог пожежної безпеки. Але залишається і ряд недоліків у забезпеченні протипожежного захисту зазначених об'єктів. Саме тому, з метою запобігання пожежам з тяжкими наслідками органами державного нагляду у сфері пожежної безпеки з початку 2011 року за невиконання та порушення правил пожежної безпеки до адміністративної відповідальності притягнуто 11 керівників і посадових осіб хлібоприймальних підприємств. Адже важливо, щоб на початок жнив усі недоліки було усунуто.

За ініціативою УДІТБ питання поліпшення протипожежного захисту об'єктів агропромислового розвитку, у тому числі елеваторів та ХПП, для дієвого їх вирішення у квітні розглянуто на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Запобігти пожежам можна лише спільними зусиллями усіх зацікавлених сторін.

Джерело: Коломийський РВ УДІТБ в Івано-Франківській області.