друкувати


Велосипед з дерева змайстрували у Івано-Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-08-09 02:00:11

Велосипед з дерева змайстрували у Івано-Франківську. Його автор – 24-річний інженер Сергій Круцик. Ідея змайструвати в умільця з’явилася два місяці тому. Купив товсту фанерну плиту, шурупи, справжні велосипедні колеса, та ходову систему з вітчизняної «України». Потім місяць вирізав, скручував, малював та удосконалював творіння, якому дав назву «Пелікан».

В готовому вигляді дерев’яний велосипед нагадує класичний мотоцикл. Має довжину понад два з половиною метра і важить 35 кілограмів. Та й їхати у ньому, каже власник — велике задоволення, не те що на звичному спортивному велосипеді.

Раніше Сергій хотів зробити такий велосипед з металу, але коштувало це б приблизно 10 тисяч гривень. Дерев’яний ровер обійшовся ж лише у півтори тисячі гривень. На дорозі, каже автор непересічного творіння, їздити не складно — адже «Пелікан» привертає до себе увагу, і є в полі зору та здивування кожного водія. Як і перехожих. Івано-франківці охоче фотографуються з незвичним велосипедом.

Щодо майбутнього удосконалення, то Сергій хотів би доробити «Пелікану» хіба що «болотники». А вже наступного року має намір змайструвати дерев’яний велосипед своїй дівчині.

Джерело: Радіо «Західний полюс»