друкувати


Партія "УДАР" підвела підсумки партійного з’їзду

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-08-09 12:00:37

У середу, 8 серпня, голова Івано-Франківської обласної організації Політичної партії «УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка» Роман Чернега та голова обласного виконавчого комітету партії Ігор Росипайло провели прес-конференцію.

Лідери обласної організації «УДАР Віталія Кличка» підвели підсумки партійного з’їзду, який нещодавно відбувся у Києві. З’їзд політичної сили пройшов відкрито. Громаді представили передвиборчу програму партії та затвердили списки кандидатів у Верховну раду.

«До реальних змін в країні може привести лише сила, яка відповідає новим стандартам політики, – сказав на прес-конференції Роман Чернега. – І такою силою є «УДАР». Адже ця команда формує політику нового стандарту. Це – чесна, відкрита та прозора політика».

Щоб посилити роль громадян в управлінні країною та контролі за державою, «УДАР» пропонує запровадити народну законодавчу ініціативу (законопроект, підтриманий 150 тисячами громадян, першочергово розглядатиметься парламентом), народне вето (громадяни на референдумі зможуть скасовувати рішення органів влади та місцевого самоврядування) та народний вотум недовіри (громадяни на референдумі зможуть відправляти у відставку голову місцевої держадміністрації, керівника міліції і податкової, прокурора, суддю).

За словами Романа Чернеги, щоб ці зміни стали реальністю, необхідно зламати корупційну систему. Для цього слід провести антикорупційну люстрацію, відкрити для громадян дані про доходи і витрати бюджетів всіх рівнів та, на основі нового закону про антикорупційну люстрацію, створити незалежне антикорупційне агентство.

Реалізація цих програмних цілей, зазначив обласний лідер «УДАРу», дозволить нанести вирішальний удар – по бідності. І вже наслідком проведених реформ має стати наближення України до європейських стандартів життя.

Як повідомив Ігор Росипайло, з’їзд затвердив виборчі списки кандидатів, які братимуть участь у виборах до Верховної Ради України. Так, по 83 мажоритарному округу балотуватиметься Володимир Чорноус, по 84 – Володимир Гергелюк, по 85 – Олег Нижник, по 86 – Тарас Парфан, по 87 – Василь Онутчак, по 88 – Володимир Довганюк, а по 89 – Микола Палійчук.

Як Роман Чернега, так і Ігор Росипайло увійшли у партійний список. Чернега під № 23, а Росипайло під № 83. Крім них у список увійшли Юрій Соловей (№ 45), Роман Тимків (№ 99), Магаль Володимир (№ 120), Михайло Павлюк (№ 138), Ярослав Сторож (№ 151), Андрій Майданський (№ 173) та Віталій Скрипник (№ 201).

Ударівці наголосили, що усі кандидати публічно склали присягу, в якій зобов’язалися: не голосувати за закони, які суперечать національним інтересам чи відкривають можливості для корупції, не входити у змову і союз з Партією регіонів та не бути «тушкою». А отже виконувати рішення «УДАРу» та не зраджувати своєї фракції.

«Всі говорять, що необхідно змінити країну, - підсумував Роман Чернега. –А ми це зробимо. Адже настав час «УДАРу»!».