друкувати


Податкова допоможе перевірити надійність ділового партнера

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-08-06 01:00:38

Будь-якому сумлінному суб’єкту господарювання, фізичній особі – підприємцю чи юридичній особі, важливо оцінити податкові ризики діяльності з своїм партнером по бізнесу, який можливо не є платником податку на додану вартість, є банкрутом чи відсутній за визначеною в установчих документах адресою, є інструментом для мінімізації податків "податкова яма") чи учасником схем оптимізації бюджетних платежів тощо.

Саме з цією метою податковою службою запроваджено електронний сервіс "Дізнайся більше про свого бізнес-партнера", який функціонує на офіційному веб-порталі ДПС України (www.sts.gov.ua). Для цього достатньо знати код ЄДРПОУ свого партнера або його точну назву. Інформаційна система ДПС України здійснює швидкий пошук у власних базах даних, доступних для публічного використання, і повідомляє клієнту про результати пошуку.

Крім того, на веб-сайті оприлюднено дані з реєстру платників ПДВ. За допомогою відповідного сервісу можна дізнатися чи є дійсним свідоцтво ПДВ бізнес-партнера.

На думку податківців, вищенаведені нововведення допоможуть уникнути можливих проблем від співпраці із сумнівними партнерами. За останній місяць цими сервісами скористалися понад 37 тис.осіб.

Джерело: ДПС в Івано-Франківській області