друкувати


В Івано-Франківськ відкрили "Фонд сприяння розвитку служби крові"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-08-03 12:30:35

Апарат є — бракує комплектуючих. Найсучасніше обладнання світового рівня на обласній станції переливання крові з явилося у грудні минулого року. Цей медзаклад — один із 10-ти в країні, який поруч із кількома іншими станціями та науково-дослідними інститутами використовує у роботі новітні технології служби крові. Та запас одноразових систем, що необхідні для його експлуатації, за вісім місяців вже вичерпався.

Кожна одноразова система або сет для сепарації клітин крові коштує майже дві тисячі гривень. Для родин хворих повний комплект виливається у непідйомні суми. Саме тому у квітні цього року й створили спеціалізований благодійний фонд, куди небайдужі перечисляють кошти. Їх використовують для ось таких нагальних потреб.

Бажаючих стати донорами наразі не бракує, каже головний лікар станції переливання крові. А от із пожертвами — значно сутужніше. Перша значна сума, перелічена на рахунок благодійної організації — від директора туркомплексу «Буковель».

Олександр Шевченко каже — родини хворих доволі часто звертаються за допомогою. А от про фонд та його діяльність депутат обласної ради довідався нещодавно. Тож пожертва на його рахунок — найоптимальніший спосіб допомогти не одній людині.

Представники благодійної організації «Фонд сприяння розвитку служби крові» також сподіваються на подальшу співпрацю із тими, хто в змозі допомогти. Адже для ефективного лікування та порятунку людських життів обласній станції переливання крові потрібно налагодити регулярне постачання комплектуючих.

Джерело: Радіо «Західний полюс»