друкувати


ДАІ вважає відеозйомку порушенням прав своїх працівників

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-08-02 03:40:04

В Державтоінспекції кажуть, що громадян, які зніматимуть роботу її співробітників на відеокамеру, можуть покарати адміністративним арештом на п'ятнадцять діб. Про це повідомив заступник начальника Управління ДАІ МВС Володимир Резніков, пише infocar.ua.

За словами Резнікова, відповідно до статті 307 Цивільного кодексу людина має право вимагати, щоб її не знімали на відеокамеру. На його думку, якщо інспектор ДАІ вимагає, щоб його не знімали, а громадянин не припиняє відео зйомку, інспектор має право скласти протокол щодо таких дій.

"Якщо говорити однозначно, можуть або не можуть знімати (водії на камеру співробітника ДАІ), я кажу, що знімати можуть, але при цьому є вимога закону... Це професія співробітника ДАІ - стояти з жезлом, він виконує владні повноваження. Але при цьому він є й фізичною особою, людиною, що нарівні з іншими громадянами користується захистом своїх прав, передбачених Конституцією. Він, як і будь-яка особа, має право, якщо він не хоче, щоб його знімали, висунути вимогу до будь-якої особи припинити відеозйомку", - повідомив Резніков в ході прямої телефонної лінії у виданні "Комсомольська правда в Україні".

У той же час він додав, що відеозйомка дій співробітників ДАІ не забороняється, однак її використання водіями для запобігання відповідальності також неприпустимо.

Раніше ДАІ офіційно заявляла, що жоден закон не забороняє зйомку роботи співробітників інспекції на відеокамеру.

Джерело: ТСН