друкувати


Ветерани Афганістану прийняли звернення до Президента, Кабінету Міністрів і Верховної Ради

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-08-01 12:00:13

Стало вже доброю традицією в Івано-Франківській міській організації УСВА на протязі її існування щороку вшановувати пам'ять загиблих в Афганістані побратимів Прикарпаття походом в Карпати.

Так в черговій раз в цьому році група учасників бойових дій і інвалідів війни в Афганістані Івано-Франківської міської організації УСВА на чолі зі своїм головою Віктором Омелько з нагоди 22-ї річниці утворення УСВА, 20-ї річниці Конституції України та з приводу захисту української мови відвідали могили і вшанували пам'ять загиблих воїнів в Афганістані в населених пунктах Івано-Франківську, Надвірній, Делятині, Яремчі та Ворохті та здійснили черговий вихід в гори Карпати. Ветерани війни в Афганістані здійснили сходження на Несамовите озеро, яке знаходиться на висоті 1750 метрів над рівнем моря.

На Несамовитому озері учасниками сходження був проведений мітінг-реквієм на честь загиблих воїнів та було прийняте звернення до Президента, Кабінету Міністрів і Верховної Ради про виконання Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантіях їх соціального захисту”про неналежний стан в державі щодо захисту прав учасників бойових дій, інвалідів війни, сімей загиблих та інших категорій громадян та з приводу захисту української мови, як єдиної державної мови всіх громадян України.

У планах на майбутнє заплановані чергові сходження на вершини гориХом’як, Піп Іван та інші цікаві місця наших мальовничих Карпат.

Автор: Микола НЕРОДА, заступник голови Івано-Франкивської МО УСВА