друкувати


Коломийська податкова: Про форму 1ДФ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-07-27 01:00:34

Про форму 1ДФ «Податковий розрахунок  сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку» форми 1-ДФ (відповідно до Наказу ДПА України від 24.12.2010р. №1020).

Форму 1-ДФ до податкової інспекції подають всі:

юридичні особи (їх філії, відділення, інші відокремлені підрозділи), самозайнятих особи (в тому числі підприємці), представництва нерезидентів - юридичних осіб, які незалежно від організаційно-правового статусу та способу оподаткування іншими податками та/або форми нарахування (виплати, надання) доходу (у грошовій або негрошовій формі) нараховують (виплачують, надають) доходи фізичній особі та/або зобов'язані нараховувати, утримувати та сплачувати податок, передбачений розділом IV Кодексу, до бюджету від імені та за рахунок фізичної особи з доходів, що виплачуються такій особі.

Основні ознаки доходів, які приватні підприємці виплачують фізичним особам і які слід відобразити у формі 1ДФ (для відображення інших доходів слід звернутися до вищезгаданого наказу):

101 - Доходи у вигляді заробітної плати, нараховані (виплачені) платнику податку, відповідно до умов трудового договору;

102 - Доходи у вигляді винагород та виплат нарахованих (виплачених) платнику податку відповідно до умов цивільно-правового договору;

106 -  Дохід від надання нерухомого майна в оренду або суборенду;

128 -   Соціальні виплати з відповідних бюджетів;

157 - Дохід, виплачений самозайнятій особі (приватному підприємцю, нотаріусу, адвокату та інше), які не оподатковуються.

Довідник ознак податкових соціальних пільг: 

01  – основна податкова соціальна пільга (100 відсоткова соціальна пільга)

02 - податкова соціальна пільга  в  розмірі,  що дорівнює 150 відсоткам суми пільги, визначеної у ознаці "01";

03 -  податкова соціальна пільга  в  розмірі,  що дорівнює 200 відсоткам суми пільги, визначеної у ознаці "01";

04 - додаткова податкова соціальна пільга - у розмірі, що дорівнює 100 відсоткам, визначеної в ознаці "01"  (пільга для платників, які  мають  пільги на  двох і більше дітей). 

Джерело: Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю Коломийської ОДПІ