друкувати


Охорона праці в прикарпатських енергетиків відповідає міжнародним стандартам

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-07-24 03:40:29

Енергокомпанія успішно пройшла сертифікаційний аудит і отримала Сертифікат про відповідність системи менеджменту охорони праці міжнародному стандарту ОHSAS 18001:2007.

Аудит проводився представниками ТОВ «Бюро Верітас Сертифікейшн» у службі охорони праці, службі ізоляції, службі підстанцій, службі приладів обліку, відділі охорони, СМіТ, та у Галицькій, Рогатинській, Івано-Франківській, Лисецькій, Коломийській, Калуській і Тлумацькій філіях підприємства.

Зазначимо, що головно мою метою впровадження системи менеджменту якості у компанії було прагнення створити ефективну систему управління безпекою персоналу та населення у відповідності до стандарту та зменшити травматизм.

Впровадження системи менеджменту якості у ПАТ відбувалося у декілька етапів. Спочатку представники «Бюро Верітас Україна» провели аудит існуючої документації у службі охорони праці та у філії ПАТ «Калуський РЕМ». На основі отриманих даних було надано Звіт про результати на відповідність вимогам міжнародного стандарту стандарту OHSAS 18001:2007 та Програму розробки та впровадження СМОП у ПАТ «Прикарпаттяобленерго» з термінами виконання. У зв'язку з тим, що у компанії результативно функціонує система менеджменту якості, нам було запропоновано впровадити СМОП інтегровану з системою менеджменту якості.

На початку другого етапу було видано наказ, яким визначено відповідальних осіб за функціонування СМОП в товаристві та визначено підрозділи, в яких впроваджується СМОП. Для директорів, головних інженерів, керівників структурних підрозділів та їх заступників проведено відповідне навчання. Ті, хто пройшов навчання по курсу внутрішніх аудиторів, отримали відповідні сертифікати.

Третій етап проекту був найбільш масштабним та тривалим. Структурними підрозділами та службою охорони праці проведено ідентифікацію небезпек та оцінку ризиків для кожного виду робіт робочих місць та оформлено проекти Реєстрів небезпек і ризиків. Також було розроблено проекти Настанови СМОП.

Крім цього службою охорони праці складено Реєстр діючих нормативно-правових і нормативних документів, що встановлюють вимоги до СМОП (зовнішнього походження) та Реєстр внутрішніх нормативних документів з охорони праці та пожежної безпеки.

Далі було проведення внутрішніх аудитів місцевими аудиторами. А з п’ятого березня цього року у компанії введено в дію Політику у сфері охорони праці.

На останньому, фінальному етапі – фахівці «Бюро Верітас Україна» здійснили комплексний аудит у службах та семи філіях енергокомпанії. І як результат успішно проведеної роботи – 25 червня наша компанія отримала Сертифікат від 25.06.2012 про відповідність СМОП міжнародному стандарту ОHSAS 18001:2007.

Джерело: ПАТ "Прикарпаттяобленерго"