друкувати


Молоко включать до обов'язкового переліку раціону школярів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-07-23 02:25:43

Молоко включать до обов'язкового перелік раціону школярів молодших класів. Із такою ініціативою виступило Міністерство аграрної політики і продовольства.

Крім того, відомство пропонує змінити норму споживання молока дітьми молодшого шкільного віку - з 18-20 мл на 180-200 мл молока (стандартна склянка), пише "Коментарі".

Проектом документа також пропонується передбачити в держбюджеті-2012 збільшення витрат на фінансову підтримку суб'єктів господарювання, зайнятих у тваринництві, з метою нарощування виробництва дитячого харчування на основі вітчизняного молока.

Нагадаємо, ще в квітні прем'єр-міністр Микола Азаров заявив про те, що держава надасть селянам, які залишають на відгодівлю молоде поголів'я великої рогатої худоби, грошові дотації.

"Сміливо залишайте на відгодівлю теличок та бичків. Уряд підтримає вас. Буде достойна дотація на голову худоби, підтримка кормами, яка компенсує ваші витрати, зробить утримання худоби рентабельним", - казав тоді Азаров.

Проте вже в кінці червня глава уряду заявив, що в семи областях країни з квітня не було подано жодної заявки на отримання держдотації.

Джерело: ТСН