друкувати


Скандал довкола призупинки видачі віз італійським консульством отримав продовження

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-07-19 03:40:37

Скандал довкола призупинки видачі віз італійським консульством отримав продовження. На сайті візового центру посольство Італії офіційно спростувало факт припинення видачі документів, тоді як журналісти ТСН з'ясували: ця заява не відподає дійсності.

"Стосовно інформації, висвітленої нещодавно деякими представниками ЗМІ, Посольство Італії в Україні повідомляє, що Візовий Відділ Посольства продовжує в звичному режимі приймати прямі заявки на подання візових клопотань та задовольняти вже подані заявки на всі типи віз у відповідності до графіку призначених прийомів", - йшлося в офіційному повідомленні.

Журналісти вирішили перевірити цю інформацію та подалися до візового центру. На всіх дверях установи розміщене зовсім інше офіційне оголошення: "За розпорядженням консульства Італії, через постійне зростання кількості запитів на отримання туристичної візи в Італію, яка протягом останніх тижнів сягнула критичної межі, запис і прийом документів на отримання туристичної візи ПРИЗУПИНЕНО. Запис на подання документів на бізнес-візу буде можливий з 23 липня".

Туристи-невдахи розповідають, що у візовому центрі їм обіцяли поновлення прийому запитів лише з наступного місяця. Однак на камеру повторювати це люди не хочуть – бояться не отримати візу взагалі.

Туристичні фірми кажуть, що консульство їх попереджало. "Натомість звичайним туристам ніхто не повідомив про можливу призупинку", - зазначила представниця турфірми Світлана Лапій.