друкувати


Польська громада матиме в Івано-Франківську власний центр культури

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-07-19 04:00:50

Польська громада матиме в Івано-Франківську власний центр культури та європейського діалогу. З метою підписання відповідної декларації до обласного центру прибув Державний секретар Міністерства закордонних справ Республіки Польща Януш Цісек.

Вихідці з сусідньої країни мають намір взяти в оренду ввесь другий поверх будинку побуту на вулиці Січових Стрільців 56. Площа приміщення — близько 300 метрів квадратних, а термін угоди — 49 років.

В отриманому приміщенні поляки облаштують велику актову залу та кілька кабінетів для товариств. Перепланування поверху триватиме приблизно півроку. До речі міська влада підписала з гостями не лише декларацію намірів, а вже й готовий договір оренди нерухомості.

Депутати проголосували за це рішення не чекаючи візиту польських дипломатів. Таким чином, впевнений мер Віктор Анушкевичус, Івано-Франківськ підтвердив свою активну діяльність на міжнародній арені.

Приклад уваги української влади до польської громади, кажуь в мерії, дає право просити приміщення для створення подібних культурних центрів вже в Польщі українцями.

 

Джерело: Радіо «Західний полюс»