друкувати


Стан м’ясопереробної галузі на Прикарпатті вивчали іноземні експерти

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-07-19 02:00:58

Спільна міжнародна комісія у складі фахівців ветеринарної медицини з Російської Федерації, Республіки Білорусь та Казахстану досліджувала вчора умови вирощування та переробки м’яса на Прикарпатті.

Як стало відомо, іноземні експерти відвідали Івано-Франківський м’ясокомбінат як найбільше в області підприємство-переробник та ДП «Ямниця» (село Ямниця, Тисменицького району) як найбільше підприємство-постачальник м’ясної продукції. При цьому їх увагу було приділено вивченню умов вирощування худоби на ДП «Ямниця», способів забою худоби на м’ясокомбінаті, дотримання санітарних норм під час переробки м'ясосировини, а також перевірці роботи ветеринарних служб на вказаних підприємствах.

Прикарпаття стало не єдиним регіоном, куди завітали російські, білоруські та казахські ветеринари. До цього вони вже побували на Сході України, зокрема на Луганщині, в Тернопільській області. Головна мета такої моніторингової кампанії – вивчення стану м’ясопереробної галузі України в плані можливого імпортування українського м’яса до країн так званого Митного союзу.

Під час поїздки Івано-Франківщиною іноземців супроводжувала група прикарпатських ветеринарних чиновників на чолі з начальником Івано-Франківського обласного управління ветеринарної медицини Романом Гурським.

Автор: Сергій БІЛИЙ