друкувати


Реанімувати закинуті активи допоможе "Біржа проектів"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-07-14 11:40:51

«Біржа проектів». Таку назву носитиме новий проект Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами, який планується презентувати широкому загалу вже восени цього року.

Як повідомив кореспонденту «Коломия ВЕБ Порталу» директор департаменту закордонних інвестицій та міжнародного співробітництва Агентства Ігор Жовква, йдеться про створення єдиного електронного переліку наявних в регіонах активів, які не використовуються належним чином, проте які можна використати у різного роду інвестиційних проектах.

«Ще з радянських часів, - зазначив чиновник, - багато активів, які не перейшли у приватні руки, або навіть і перейшли, проте використовуються неефективно. Завдання нашого проекту «Біржа проектів» – перевести такі активи у стан привабливості для інвесторів».

Зі слів пана Жовкви, на сьогоднішній день існує такий перелік загальнодержавних активів і набутий в ході загальнонаціонального «ability study» досвід планується перенести і в регіони, що насамперед передбачатиме копітку інвентаризаційну роботу. Надалі ж наявні інвестиційні кошти можна буде спрямовувати не тільки в національні проекти, а й проекти нижчого рівня.

Автор: Сергій БІЛИЙ