друкувати


Наркодилер проковтнув речові докази

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-07-12 03:00:22

Співробітники івано-франківської міліції викрили у злочинній діяльності 23-річного мешканця обласного центру, який з корисливих мотивів підпільно торгував медпрепаратом іноземного виробництва «субітекс», в якому міститься психотропна речовина бупренорфін. В Україні обмежено обіг цієї речовини.

Збувальника наркотиків затримали після того, як було задокументовано низку фактів причетності саме цієї особи до розповсюдження наркотичного засобу. У молодика вилучили певну суму коштів, здобутих ним злочинним шляхом. Міліціонери достовірно знали, що зловмисник мав при собі ще декілька блістерів з пігулками, однак під час ретельного огляду речових доказів не знайшли. Щоправда, ця історія мала продовження, яке й припускали оперативники.

Наступного дня підозрюваному у збуванні наркотиків, який перебував удома, стало настільки зле, що він звернувся за медичною допомогою в лікарню. Під час проведення медичного огляду лікарі відділу торокальної хірургії виявили у стравоході пацієнта аж 3 блістери з таблетками, які застрягли перед шлунком. Лікарі вилучили з організму пацієнта чужорідні предмети в присутності працівників міліції. Затриманий зізнався в тому, що проковтнув блістери в останній момент перед затриманням. Сподівався, що це вбереже його від кримінальної відповідальності.

Як повідомив начальник ВБНОН УМВС України в Івано-Франківській області Валерій Шнуренко, щодо мешканця обласного центру порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 статті 307 (збут наркотичних засобів) і ч. 2 статті 309 (зберігання наркотичних засобів особою, яка раніше вчиняла наркозлочини) Кримінального кодексу України.

Зараз вирішується питання про зміну підозрюваному міри запобіжного заходу з підписки на невиїзд на тримання під вартою. Наркодилеру загрожує тюремне ув’язнення щонайменше на 3 роки.

Джерело: СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області