друкувати


Молодіжні лідери Прикарпаття мірялися інтелектом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-07-06 05:00:13

«Люм’єр-ліга» з гри «Що? Де? Коли?», започаткована місяць тому турніром серед представників засобів масової інформації знову зібрала за ігровими столами тих, хто вважає інтелект силою, здатною змінити світ.

На цей раз своїм розумом вирішили помірятись прикарпатські молодіжні лідери, які сформували аж 12 команд. Зокрема, свої команди виставили Обласна молодіжна адміністрація, Івано-Франківський молодіжний міськвиконком, молодіжні адміністрації та громадські молодіжні організації Богородчанського, Рожнятівського, Тисменицького, Городенківського та Тлумацького районів, громадські організації «Пласт», “Positive People”, «Український вектор», «Територія інтелекту», «Європейський вибір», а також Європейська асоціація студентів-медиків. Організаторами турніру виступили Івано-Франківський міський клуб «Що? Де? Коли?», президент якого – Володимир Макаров – взяв на себе функції ведучого гри, театр кіно «Люм’єр», в приміщенні якого і відбувалися ігри, та Обласна молодіжна адміністрація.

Учасникам гри належали дати відповіді (бажано правильні) на 18 питань – по 6 у кожному ігровому турі. Традиційно для «Люм’єр-ліги» питання стосувалися певної тематики. Цього разу, з врахуванням останніх подій, які сколихнули українське суспільство, це була тема української мови і її захисту.

У тяжкій наполегливій боротьбі перемога дісталася команді «Пласт», яка впевнено лідируючи ще з першого туру, здобула у кінцевому підсумку 15 ігрових очок, другий результат з 11 очками показали команди МГО «Український вектор» та Європейської асоціації студентів-медиків «ЕМСА». З невеликим від них відривом – всього в 1 ігрове очко гру закінчили ще три команди “Positive People”, «Кінохата» та «Територія інтелекту».

Правильність відповідей та підбиття підсумки гри контролювало авторитетне журі з відомих на Прикарпатті знавців на чолі з науковцем Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника Олегом Остаповичем.

Слід також віддати належне юній зірці естради Марії-Соломії Жекало з Калуша, яка розважала присутніх своїм чарівним співом у перервах між ігровими турами.

Автор: Сергій БІЛИЙ