друкувати


Вчора в Івано-Франківську застрягло 7 ліфтів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-07-03 11:15:02

У Франківську проблема з ліфтами. Наприклад, вчора 2 липня, майже в один час одночасно застрягло сім ліфтів. На всі ліфти у неробочий час є тільки одна аварійна бригада, яка складається із двох людей: майстра і водія-помічника. Відтак, люди тривалий час знаходяться у ліфті, перш ніж їх звідтіля визволять.

«Тільки вчора з 18 до 20 год. у сімох ліфтах застрягали люди, в тому числі і з дітьми, — повідомила на оперативній нараді начальник служби оперативного реагування Тетяна Клочко. — Причини різні, переважно технесправність та перевантаження. Адреси: вул. Вовчинецька 194, Миколайчука, 13, Бандери 62/2, 24 серпня, 7, Довженка, 1, Хоткевича, 50/4 та Витвицького, 24. Оскільки це різні мікрорайони, то люди тривало перебували в ліфтах: до півтори-двох годин. Це при температурі повітря +30 градусів».

Крім того, на чотирьох адресах ліфти зупинялися без пасажирів. І це теж додало роботу для аварійної.

Однак, за словами керівника КП «Івано-Франківськліфт» Ярослава Кваса, проблеми у тому, що є тільки одна аварійна бригада нема. Мовляв, її вистачає. «Це вчора був збіг обставин, — зауважив Квас. — А основна причина — це перевантаження ліфтів. Люди поверталися з річки, заходили в ліфт по шестеро і застрягали. А ми фізично не встигали».

Нагадаємо: «Івано-Франківськліфт» обслуговує приблизно 500 ліфтів в різних районах міста. Чи дійсно однієї аварійки достатньо, особливо в вечірній час — питання.

Джерело: Газета «Репортер»