друкувати


Трьох блукачів знайшли за допомогою… ракет

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-06-26 11:00:50

У гірській місцині поблизу Вишківського перевалу, що у Долинському районі, цієї неділі шукали трьох грибників. Як повідомили «Коломия ВЕБ Порталу» у територіальному управлінні МНС України в області, троє любителів «тихого полювання» прибули на Долинщину із сусідньої Львівської області, а саме: з міста Дрогобича.

Достеменно невідомо: чи то хлопці погано знали місцину, а чи надто вже захопилися пошуком красенів білих та лисичок, от тільки знайти дорогу з лісу після закінчення головної частини подорожі для них виявилось проблематичним.

На сполох забила мати одного з горе-грибників, яка о 19.53 годині зателефонувала до рятувальників і повідомила, що її син разом з двома товаришами заблукав. На пошуки грибників було спрямовано групу гірських рятувальників з Вигодського пошуково-рятувального відділу гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ТУ МНС. Майже дві з половиною години четверо рятівників шукали у горах зниклих дрогобичців, а коли надворі стемніло вирішили застосувати в якості орієнтирів для блукачів сигнальні ракети зеленого та червоного кольорів. Обрана тактика себе виправдала, і вже о 23.08 годині грибники знайшлися в урочищі Мельдунок.

Стан їх виявився задовільним, хоча одному з чоловіків довелося перев’язати ногу, яку він вивихнув під час блукання горами.

Автор: Сергій БІЛИЙ