друкувати


Сільський керманич вимагав хабар від підприємця за надання дозволів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-06-25 02:15:58

У Галицькому районі на Івано-Франківщині співробітники підрозділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили у хабарництві сільського голову, котрий вимагав хабар від підприємця за надання дозволу і сприяння у здійсненні виїзної торгівлі на території села.

Як з’ясовано в процесі оперативно-розшукових заходів, 42-річний сільський війт обумовив передачу йому 500 доларів США тим, що виключно він вирішує питання, кому дозволити здійснювати виїзну торгівлю в селі.

За три дні голова призначив підприємцеві час і місце зустрічі в райцентрі Галич. Чоловіка було затримано, щойно він отримав жадану суму хабара.

За вказаним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 статті 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара службовою особою). Щодо підозрюваного суд обрав запобіжний захід у вигляді застави. Згідно з санкціями статті, сільському керманичу загрожує покарання, що пов’язане з позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Джерело: СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області