друкувати


Прикарпатських журналістів навчали працювати на виборах

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-06-22 03:00:37

Знову про вибори. Перед кожними з них для представників засобів масової інформації проводять спеціалізовані семінари. Після Сімферополя черговий регіональний тренінг завітав до Івано-Франківська.

Впродовж 2-х днів прикарпатських медійників знайомлять зокрема із новинками законодавства. До прикладу, недостовірність інформації, яку не можна поширювати у передвиборчій агітації, тепер визначатиме суд. І це ще не всі нововведення.

Президентські та парламентські вибори щойно пережила Франція. Представник цієї країни Домінік Терьє має неабиякий досвід, яким вирішив поділитися з українськими колегами. Каже, ситуація зі ЗМІ тут вельми непроста. З одного боку, вони вміють добре працювати. Однак з іншого — забувають про первинну мету своєї діяльності. Захищати від тиску не лише себе, але й усе суспільство, подаючи йому об'єктивну інформацію.

Регіональний семінар зачіпає правила поширення передвиборної агітації, терміни її проведення, а також тонкощі, які відрізняють її від політичної реклами. Такі заходи, кажуть їх організатори, користуються у медійників незмінним успіхом.

Відгуки про те, наскільки вони корисні у повсякденній роботі ЗМІ, учасники семінару вкажуть у відповідних анкетах-опитуваннях. Надалі схожі семінари проведуть у Львові й Донецьку. Однак для цього доведеться дочекатися завершення футбольного чемпіонату.

Джерело: Радіо «Західний полюс»